Alexander van Slobbe, and… and… and…

Deneuve zat in de redactie en verzorgde de productie van de publicatie Alexander van Slobbe, and… and… and… (Best Verzorgde Boek 2010).

Mode, ambacht, kunst, architectuur, fotografie en diverse samenwerkingen: verenigd in een bijzonder boek over Alexander van Slobbe. De sobere, minimalistische ontwerpen van Van Slobbe (SO by Alexander van Slobbe, (orson+bodil) worden internationaal opgevat als exemplarisch voor het Nederlands Modernisme. Samen met Viktor & Rolf wordt Van Slobbe gezien als de meest veelzijdige, succesvolle en getalenteerde Nederlandse modeontwerper van dit moment. Specifiek voor hem is een liefde voor het product zelf, gekoppeld aan een permanente zoektocht naar nieuwe constructies, innovatieve materialen en het benutten van verschillende productiemogelijkheden, waaronder ambachtelijkheid. Een lange lijn binnen de loopbaan van Van Slobbe is de mode te zien als een platform waarop verschillende vormen van samenwerking kunnen plaatsvinden met onder meer architecten, kunstenaars en schrijvers.

Alexander van Slobbe, and… and… and… is meer dan een klassieke representatie van een oeuvre. Voor Van Slobbe is een grotere en daarmee meer betekenisvolle context altijd van het grootste belang geweest. In de publicatie wordt die context verschaft door essays en diverse nieuwe beeldreportages – maar ook de bijzondere vormgeving van het boek van Mevis & Van Deursen – die alle een autonome visie zijn op het werk van Van Slobbe.

Auteurs: Guus Beumer, Daniël Bouw, John de Greef, Takeji Hirakawa, Christophe Mollet, Florence Müller, Domeniek Ruyters, Louise Schouwenberg, José Teunissen

Ontwerp en beeldredactie: Mevis & Van Deursen i.s.m. Julie Peeters

Redactie: Deneuve Cultural Projects (Taco de Neef en Daniël Bouw), Alexander van Slobbe, Guus Beumer, Valiz, Mevis & Van Deursen

ca 300 blz, 21,7 x 30 cm (staand), genaaid gebonden, (otabind) met dubbel, bijzonder omslag, Eng

Tentoonstelling Stof tot nadenken, Centraal Museum, voorjaar 2010

Ondersteund door Fonds BKVB, SNS Reaal Fonds, Stichting Stokroos

ISBN 978-90-78088-31-8, NUR 642, € 45,00

Het boek als onderdeel van de tentoonstelling Stof tot nadenken, Centraal Museum, 2010