Sikkens Prize #29

Deneuve organiseerde de prijsuitreiking en verzorgde de communicatie van de Sikkensprijs en de Mondriaanlezing 2010.

De Sikkensprijs wordt toegekend door de Sikkens Foundation, een onafhankelijke culturele stichting met als doel het stimuleren van die sociale, culturele en wetenschappelijke ontwikkelingen in de samenleving waarbij kleur een specifieke rol speelt. De eerste Sikkensprijs werd 50 jaar geleden uitgereikt aan Gerrit Rietveld. Daarna volgden onder meer uitreikingen aan Le Corbusier, Donald Judd en de HEMA.

De Sikkensprijs 2010 werd uitgereikt aan beeldend kunstenaar David Bade op 17 oktober 2010 in het Muziekgebouw aan ‘t IJ. Architectuurtheoreticus, landschapsarchitect en ontwerper Charles Jencks hield de Mondriaanlezing 2010.

David Bade’s werk bestaat uit autonome sculpturen en tekeningen die impulsief en associatief uit afval- of bouwmaterialen ontstaan en wordt beschouwd als grillig, humoristisch en kleurrijk. Naast zijn kunstenaarschap is Bade medeoprichter van het Instituto Buena Bista, een platform voor hedendaagse kunst op zijn geboorte-eiland Curaçao waar talentvolle jongeren worden voorbereid op een creatieve vervolgopleiding. Het instituut houdt zich tevens bezig met sociaal-culturele projecten op straat en in wijken.

De vormgeving was in handen van Lernert & Sander.

David Bade, 55. Detailhandel, 2012