MOA

MOA | Museum Oud Amelisweerd. Het museum dat gehuisvest is in Buitenplaats Amelisweerd wordt omgeven door prachtige natuur aan de rand van Utrecht. Het museum herbergt de collectie van het voormalige Armando Museum in Amersfoort, bijzondere behangsels, waaronder uniek Chinees behang, samen met het landhuis de drie elementen van MOA. In het naastgelegen Koetshuis is het biologische restaurant De Veldkeuken gevestigd. Daniël heeft de eerste aanzet gedaan tot het opzetten van de communicatie en marketing.

Het Landhuis werd gebouwd in 1770 door Baron Taets van Amerongen op de ruïnes van het kasteel van Ridder Amelis uit de dertiende eeuw. De eerste koning van Nederland, Louis Napoleon (Napoleon Bonaparte’s broer) bezat het landhuis van 1808 tot 1810, maar woonde er zelf maar acht dagen. Hierna was  de familie Bosch van Drakesteyn eigenaar van het landhuis, dat daarna in eigendom kwam van de gemeente Utrecht. Nu wordt het huis gehuurd door de Stichting Museum Oud-Amelisweerd. MOA werd in maart 2014 geopend door HKH Prinses Beatrix.