Stedelijk Museum Schiedam

Deneuve levert een bijdrage aan het succes van het Stedelijk Museum Schiedam, door het organiseren van diverse publieksactiviteiten bij de komende twee tentoonstellingen: OOGST, 2016 – Tien jaar de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs (8.10.16/22.01.17) en Geert Mul Match Maker (5.11.16/12.2.17).

OOGST. Op zondag 9 oktober a.s. stelt presentator Lucas De Man in een speciale uitzending van Kunstuur van AVROTROS de vijf genomineerden voor van de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs. Op vrijdag 11 december a.s. maakt juryvoorzitter Hanneke Groenteman de winnaar bekend in Kunstuur tijdens een live-uitzending vanuit het museum. De prijs is een samenwerking van de Volkskrant, AVROTROS, het BNG Cultuurfonds en het Stedelijk Museum Schiedam. In OOGST is werk te zien van winnaars: Nathalie Bruys (2006) | Guido van der Werve (2007) | Eylem Aladogan (2009) | Navid Nuur (2010) | Ahmet Ögüt (2011) | Tala Madani (2012) | Femmy Otten (2013) | Floris Kaayk (2014) | Bram De Jonghe (2015), publieksfavorieten: Sharon Houkema (2010) | Nik Christensen (2011) | Sarah van Sonsbeeck (2012) | Zoro Feigl (2013) | Floris Kaayk (2014) | Levi van Veluw (2015) en de genomineerden 2016: Alexis Blake | Jan Hoek | Anouk Kruithof | Jay Tan | Taocheng Wang.

Geert Mul Match Maker. Al een kwart eeuw maakt Geert Mul visuele poëzie. Dat doet hij door digitale beelden – foto’s en data van internet – met elkaar te combineren in filmische installaties. Bij deze interactieve, computergestuurde kunst speel je als bezoeker zelf een rol. Een kleine beweging is soms genoeg om het beeld te laten kantelen. Voor het eerst in Nederland presenteert het Stedelijk Museum Schiedam een groots overzicht met het werk van deze pionier in de multimediakunst. Mul bouwde de afgelopen 25 jaar aan een uniek en veelzijdig oeuvre. Dat past in het huidige tijdsgewricht met zijn dagelijkse stroom van (digitale) beelden.