State of Fashion

In opdracht van de Stichting Sonsbeek & State of Fashion bereidde Deneuve tot 1 december 2017 de marketing en communicatie voor van State of Fashion, een nieuw mode-event, dat in de zomer van 2018 plaatsvindt in Arnhem onder curatorschap van José Teunissen, voormalig lector Modevormgeving bij ArtEZ en sinds 1 januari 2016 Dean School of Design and Technology van het London College of Fashion. Titel van de eerste State of Fashion is Searching for the New Luxury, een verkenning van nieuwe definities van ‘luxe’ als antwoord op de urgente ecologische en sociale eisen van deze tijd: minder afval en minder vervuiling, meer gelijkheid, welzijn en inclusiviteit. Met een focus op nieuwe (bio-)technologieën, digitale platforms, materialen en maakprocessen, op basis van nieuwe waarden en een nieuwe esthetiek die traditionele opvattingen over luxe op hun kop zetten en daarmee bijdragen aan een duurzame toekomstagenda. State of Fashion 2018 | searching for the new luxury verzamelt actueel baanbrekend onderzoek en initieert daarnaast experimentele en interdisciplinaire samenwerkingen, die al ruim voor 2018 beginnen en daarna ook weer zullen doorgaan.

De Stichting Sonsbeek & State of Fashion organiseert twee beeldbepalende evenementen in Arnhem en Gelderland in een vierjaarlijkse frequentie. Naast State of Fashion is dat de internationale beeldende kunsttentoonstelling Sonsbeek. Onder curatorschap van ruangrupa is recent met groot publiek succes SONSBEEK’16 | transACTION afgerond. Deneuve verzorgde daarvoor de internationale PR. Deze twee grote culturele evenementen versterken de internationale reputatie van Arnhem en Gelderland als creatieve, innovatieve en groene stad en regio, stimuleren lokale kennisontwikkeling en internationale samenwerking, en versterken de regionale infrastructuur voor creativiteit en innovatie.

In juli trad State of Fashion naar buiten met een opzet van een inhoudelijk programma. Het mode-event vindt plaats van 1 juni t/m 2 september 2018.

Manifest State of Fashion 2018 | searching for the new luxury
NO WASTE FAIRNESS | REUSE | TECH | CARE | ESSENTIAL | AGENCY | IMAGINATION

Afgedankte kleding en textiel krijgen een tweede leven door textielrcycling. Foto: State of Fashion