Route du Nord

Route du Nord is het gratis toegankelijke jaarlijkse kunstevenement in Rotterdam Noord met een driedaags totaalprogramma van beeldende kunst, performance theater en live-muziek. Route du Nord vindt dit jaar plaats in het Hemelvaart-weekend, van 10 t/m 13 mei in de Vijverhofstraat 25. De organisatie heeft Deneuve gevraagd het festival te communiceren en een exclusieve voorbezichtiging te organiseren.

Route du Nord presenteert dit jaar opnieuw een totaalprogramma van beeldende kunst, performance theater en live-muziek. Disciplines die op organische wijze met elkaar verbonden worden: performances en muziekoptredens vinden tussen de kunstwerken plaats en versterken elkaar tot één grote kunstinstallatie. Route du Nord werkt dit jaar voor het eerst met vaste curator Yvonne de Jong, samenwerkend met performance- en theaterprogrammeur Jacqueline Fuijkschot en muziekprogrammeur Mark Ritsema.

Yvonne de Jong selecteerde werk van beeldend kunstenaars: Rogier Arents, Jochem Esser, J&B, Folke Janssen, Saïd Kinos, Janina Schipper, Noortje Stortelder, Studio Bureau, Ruben van de Ven, Nuno Viegas, Olaf Mooij en Sophie de Vos. Namen die vooral behoren tot een nieuwe generatie kunstenaars die ook een andere, nieuwe kijk hebben op het evenement en de media die zij toepassen.

Foto: Professional preview of Route du Nord with food performance by Creative Chef Studio (Jasper Udink ten Cate)