ROBOT LOVE

ROBOT LOVE is de artistieke vertaling van een breed gevoerd maatschappelijk debat over de komst van robots. In 2017 werd het project gestart met de ROBOT LOVE Ambassade tijdens Dutch Design Week in het kader van World Design Event (WDE). Van 15 september t/m 2 december 2018 vindt ROBOT LOVE plaats in de Campina Melkfabriek in Eindhoven. Deneuve maakte een verkenning van de doelgroepen en adviseert over strategische communicatie die leidt tot een succesvol evenement.

ROBOT LOVE verleidt het publiek met een actueel onderwerp waar velen over praten en brengt de theorie in praktijk. Robotisering gaat ons leven drastisch veranderen. ROBOT LOVE speelt met de vraag: zijn we meester of worden we slaaf? Gaan we liefde en aandacht uitbesteden aan robots? Of gebruiken we artificiële intelligentie (AI) om bij onszelf te rade te gaan: are we human? Zijn we rationele machines, gericht op eigen gewin, of empatisch en sociaal? Wordt aandacht schaars of vinden we via digitalisering en robotisering juist tijd/manieren om liefde evenredig te verdelen? Belooft de toekomst een verschraling of juist inclusie met democratisering van de liefde als doel?

ROBOT LOVE is een expo experience, meer dan tentoonstelling alleen. Een uitgebreid publiek programma, partnerevents, een robot café en tijdens de Dutch Design Week veel activiteiten van ROBOT LOVE en andere instellingen en organisaties in Eindhoven.

ROBOT LOVE wordt georganiseerd door de Stichting Niet Normaal, eerder verantwoordelijk voor onder meer Niet Normaal, Ja Natuurlijk en onlangs Hacking Habitat.

Reija Meriläinen, Survivor (still), video game installation, 2017