Thierry Mugler

De Kunsthal Rotterdam toont van 13 oktober 2019 t/m 8 maart 2020 de allereerste overzichtstentoonstelling van het werk van Thierry Mugler. De grootschalige tentoonstelling Thierry Mugler: Couturissime, onthult de verschillende universums van deze markante kunstenaar – visionair, couturier, directeur, fotograaf en parfumeur – in de vorm van een retrospectief, waarbij de nadruk ligt op zijn prêt-à-porter en haute couture collecties. Geïnitieerd en geproduceerd door het Montreal Museum of Fine Arts (MMFA) in samenwerking met Clarins Group en Maison Mugler, beleefde de tentoonstelling in maart 2019 haar wereldpremière in Montreal en trekt vervolgens als reizende tentoonstelling de wereld over. De Kunsthal Rotterdam is als samenwerkingspartner de tweede venue en de eerste locatie in Europa waar deze spectaculaire overzichtstentoonstelling getoond wordt. En Deneuve mag het hoofd marketing & communicatie tijdelijk vervangen en aan dit fantastische project werken.

Emma Sjöberg during the shooting of the video for George Michael’s song Too Funky. © Patrice Stable