Het HEM

Het HEM is een nieuw huis voor eigentijdse cultuur in een voormalige kogelfabriek op het Hembrugterrein in Zaandam. Het gebouw is 200 meter lang met een vloeroppervlakte van bijna 10.000 m2 en biedt ruimte aan verschillende onderdelen. Samen met de visionairs van deze tijd ontwikkelt Het HEM multidisciplinaire kunstprogramma’s waarmee de wereld om ons heen in een ander licht wordt gezet. Een speelse en vrije benadering voor zowel het maken als ervaren van kunst staat hier centraal. Naast expositieruimtes heeft Het HEM een huiskamer met bibliotheek, koffiebar en leestafel, Restaurant Europa en fantastisch terras aan het Noordzeekanaal, én de Dynamic Range Music Bar. Deneuve is gevraagd tijdelijk de marketing & communicatie te verzorgen voor Het HEM.

Het eerste programma, Chapter 1NE ‘You can’t be greedy. You gotta take some… and leave some’ is tot t/m 1 september 2019 te bezoeken , donderdag t/m zondag van 12.00 tot 00.00 uur. Het tweede programma Chapter 2WO wordt gemaakt door Nicolás Jaar, binnenkort meer hierover.

Chapter 1NE vertelt het verhaal van Edson Sabajo en Guillaume (Gee) Schmidt, creatieve ondernemers van het succesvolle streetwear en lifestyle merk Patta. Vanuit hun Surinaams-Nederlandse achtergrond en wortels in de hiphopcultuur, zijn ze culturele voorlopers en facilitators die een gezicht geven aan een nieuwe generatie multi-getalenteerde makers. Zij laten zich niet leiden door maatschappelijke, artistieke of economische conventies, maar wel door een houding van leren door te doen. Ze scheppen zelf de voorwaarden om hun ideeën te verwezenlijken, ongeacht vorm, discipline en functie.

RAAAF, Still Life, 2019
Gegoten messing, staalprofielen, loopkatten, 4 platen 5.30 × 3.30 m, lengte beweging door de ruimte 70 × 17
, Foto Jan Kempenaers