Het einde, het begin…

Na een heel fijne, leerzame en creatieve periode van bijna twaalf jaar heb ik besloten mijn werkzaamheden in Deneuve te beëindigen en mij als hoofd marketing en communicatie te verbinden aan Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam. Het museum sloot eerder dit jaar de deuren van het gebouw aan het Museumpark dat de komende zeven jaar ingrijpend wordt gerenoveerd. Binnenkort wordt een architect geselecteerd voor deze opdracht. Momenteel wordt het publiek toegankelijke Depot Boijmans Van Beuningen gebouwd waarin vanaf 2021 de museumcollectie wordt ondergebracht.

Hoewel het museum in deze transitperiode dicht is, zijn delen van de collectie te zien bij de buren en reizen collectie-onderdelen over de wereld. Als scholieren niet naar het museum kunnen komen, komt het museum naar de klas. Rotterdamse schoolkinderen krijgen bezoek van een kunstwerk, dat met een kunsttransport op school wordt afgeleverd, compleet met art handlers en natuurlijk museumcollega’s die gloedvol over het kunstwerk vertellen en met de kinderen erover in gesprek gaan.

Het is aan mij en mijn afdeling om het museum in al zijn verscheidenheid zichtbaar te houden en het Depot, dat in een spectaculair gebouw huist van MVRDV, op de kaart te zetten. Het museum krijgt de kans zichzelf op een innovatieve manier te tonen in een vernieuwd museumgebouw en met het Depot, een wereldprimeur.

Dank aan alle opdrachtgevers en alle mensen waarmee ik heb samengewerkt (in willekeurige volgorde):

Mondriaan Fonds, Erfgoed Nederland, NAi Uitgevers, Francisco van Benthum, Alexander van Slobbe, Valiz, Townhouse Gallery Cairo, European Cultural Foundation, Prins Claus Fonds, Nederlandse Museumvereniging, Framer Framed, Utrecht Manifest, Fonds voor Cultuurparticipatie, Meertens Instituut, Nederlands Centrum voor Volkscultuur, Nederlands Fonds voor Podiumkunsten, Nederlands Letterenfonds, Museum Het Dolhuys, Sikkens Foundation, Fonds Kwadraat, Stichting Doen, Dutch Culture, AKV|St. Joost, Marres Projects, Mediamatic, Kunst aan de Schinkel, Lost & Found, BNO, Lernert&Sander, Stadsschouwburg Amsterdam, ARCOmadrid, Bijbels Museum, Stroom Den Haag, Manifesta International, NBTC, Pride Photo Award, European Cultural Foundation, ArtEZ Press, Werkplaats Typografie, Mina Abouzahra, Extra Extra, Institut Néerlandais, MOA|Museum Oud Amelisweerd, Museum Arnhem, LKCA Kunstfactor, Fonds Sluyterman van Loo, RCOAK, SCHUNCK Glaspaleis, Ministerie OCW, Uitmarkt, Stichting Sonsbeek & State of Fashion, De Roze Hallen, Stedelijk Museum Schiedam, Museum Beelden aan Zee, Route du Nord, CBK Rotterdam, Stichting Niet Normaal, Museum Jan Cunen, Joods Cultureel Kwartier, Willem de Kooning Academie, Kunsthal Rotterdam, Kunsthalle Amsterdam, Het HEM. pjew…

Depot Boijmans Van Beuningen, 1 november 2019